Recept brze oblande | Kolaci sa orasima i keksom

Starinske oblande, oblande sa mlekom, mlevenim orasima i keksom. Brz i jednostavan recept, jeftin kolac sa oblandama. Poslastica na brzinu, socni kolaci sa oblandama.

Potrebno je : 500 g secera, 400 g mleka, 125 g margarina, 200 g mlevenih oraha, 200 g mlevenog keksa, rendana kora limuna i jedne oblande.

Priprema : U serpu staviti secer, mleko i margarin na sporet da provri, kada provri kuvati 2 – 3 minuta i mesati. Dodati mlevene orahe, mleveni keks i kuvati kratko 2 minuta. Staviti u fil rendanu koru limuna pa toplim filovati oblande dok ne potrosimo materijal. Pre sluzenja ostaviti kolac da se ohladi i stegne.

brze oblande
About recepti za kolace

Naša strast su recepti za kolače i recepti za torte. Mi se fokusiramo na pronalaženje, kuvanje, razvoj, usavršavanje i fotografisanje recepata na našem sajtu. Vratite se često i gledajte kako rastemo, mi se radujemo što možemo da podelimo ukusne recepte sa Vama. Voleli bismo da čujemo od Vas o tome šta želite da vidite ili samo da se upoznamo... Ostavite poruku ili pošaljite komentar. Dobrodošli!