Recept za domaci pasulj sa butkicom
Pasulj je tradicionalno jelo, pristupacan je tokom cele godine i jednostavan za pripremu. Fin, corbast, pasulj sa mesom je veoma hranljivo slano jelo. Domaci pasulj najvise prija kada je hladnije vreme, on vas dobro zasiti i daje energiju. Verovatno tajna legendarnog i specificnog ukusa svakog pasulja lezi u duzini kuvanja. Ukusno i hranljivo, jednostavni sastojci za neverovatan ukus pasulja.
Servings Prep Time
4osobe 15minuta
Cook Time Passive Time
3sata 4sata
Servings Prep Time
4osobe 15minuta
Cook Time Passive Time
3sata 4sata
Ingredients
Potrebne namernice :
Zaprska :
Instructions
  1. Pasulj staviti predhodno vece u vodu da nabubri, da bi se brze skuvao.
  2. Isecenu butkicu staviti u ekspres lonac, naliti vodom i kuvati. Prvo kuvati oko 25 minuta, zatim otvoriti lonac, prosuti vodu i naliti cistom vodom. Vratiti da se kuva jos petnestak minuta.
  3. Crni luk i sargarepu iseckati. Meso butkice odvojiti od kostiju i ukloniti kozu. Ostaviti samo cisto meso, krtinu.
  4. U serpu staviti pasulj, luk, sargarepu i meso. Naliti cistom vodom i zaciniti alevom paprikom, vegetom. Kada pasulj provri kuvati poklopljeno na laganoj vatri oko 2 sata dok se pasulj ne skuva. Po potrebi dodavati vodu u pasulj i povremeno promesati.
  5. Kada se pasulj skuvo napraviti zaprsku i zaprziti pasulj. U tiganj staviti ulje, kada se ulje zagreje dodati brasno i alevu papriku, cim dobije boju izruciti u pasulj. Probati pasulj i dodati jos zacina po ukusu, vegete, karija, crnog bibera, persuna, prokrckati jos malo.
  6. Pasulj je sada gotov i spreman za sluzenje.
Recipe Notes

Ovo je nas nacin pripreme pasulja, naravno Vi mozete praviti kako volite. Vodu u pasulj dodajemo koliku gustinu zelimo da pasulj ima. Meso smo odvojili samo krtinu od butkice, ako volite mozete kuvati pasulj sve sa kozurom od butkice. Takodje mozete staviti i druge vrste pasulja. Kuvajte i Prijatno…