Posna bajadera sa lesnicima i keksom

Print Recipe
Recept za kolac bajadera
Kada zelite nesto brzo, ukusno, lako, bajadera je divan, tradicionalni, kolac koji svako voli. Bajadera se moze napraviti sa keksom, orasima ili lesnicima. Sve varijante ovog recepta su odlicnog ukusa. Cesto ce te na slavskoj posnoj ili mrsnoj trpezi videti ovaj kolac.
posna bajadera sa lesnicima i keksom
Course Kolaci
Prep Time 25 minuta
Cook Time 5 minuta
Passive Time 1 sat
Servings
za vise osoba
Ingredients
Potrebni sastojci:
Glazura za bajaderu:
Course Kolaci
Prep Time 25 minuta
Cook Time 5 minuta
Passive Time 1 sat
Servings
za vise osoba
Ingredients
Potrebni sastojci:
Glazura za bajaderu:
posna bajadera sa lesnicima i keksom
Instructions
Bajadera priprema :
  1. U serpu na sporet staviti secer sa vodom. Kada provri kuvati oko 3 minuta da se secer rastvori. Skinuti sa sporeta dodavati mleveni keks, mlevene pecene lesnike i komadice margarina. Sve dobro sjediniti da se kombinuje. Podeliti smesu na dva dela.
  1. Istopiti 100 grama cokolade na laganoj vatri pa dodati u jednu polovi smese i sjediniti.
  2. U pleh srednje velicine staviti prijanjajucu foliju ili aluminijumsku. Prvo izruciti smesu u koju smo dodali cokoladu i poravnati. Preko cokoladne smese staviti drugi svetli sloj i nozem poravnati vrh bajadere. Ostaviti da se stegne na hladnijem mestu pre prelivanja bajadere cokoladnom glazurom.
  3. Istopiti cokoladu sa uljem i staviti glazuru preko bajadere. Kada se glazura stegne bajaderu mozete iseci i sluziti.
    posna bajadera sa lesnicima i keksom recept
Recipe Notes

Bajadera je odlican slavski kolac, od jedne mere se dobije dovoljno stanglica za vise osoba koje su izvaredne za serviranje.

kolači za slavu
About recepti za kolace

Naša strast su recepti za kolače i recepti za torte. Mi se fokusiramo na pronalaženje, kuvanje, razvoj, usavršavanje i fotografisanje recepata na našem sajtu. Vratite se često i gledajte kako rastemo, mi se radujemo što možemo da podelimo ukusne recepte sa Vama. Voleli bismo da čujemo od Vas o tome šta želite da vidite ili samo da se upoznamo... Ostavite poruku ili pošaljite komentar. Dobrodošli!