Posne bombice sa smokvama recept

Print Recipe
Punjene smokve sa orasima
Ljubitelji smokava mogu da uzivaju u ovom kolacu koji je veoma zanimljiv na izgled. Recept za bombice od suvih smokava punjene orasima je veoma lak, a kuglice mogu da budu odlican posni kolac za slavu.
Course Kolaci
Cuisine Domaća kuhinja
Prep Time 20 minuta
Cook Time 3 minuta
Passive Time 1 dan
Servings
kuglice
Ingredients
Potrebni sastojci :
Course Kolaci
Cuisine Domaća kuhinja
Prep Time 20 minuta
Cook Time 3 minuta
Passive Time 1 dan
Servings
kuglice
Ingredients
Potrebni sastojci :
Instructions
Priprema :
  1. Smokve preliti vrucom vodom, ostaviti da odstoje dok ne izgledaju kao sveze. Zatim dobro ocediti smokve, pa u svaku staviti po polovinu jezgra oraha.
  1. U serpici pomesati 250 grama secera sa 8 kasika vode i staviti na sporet da provri. Skinuti sa sporeta dodati margarin i mesati dok se ne istopi. U ovu smesu dodati mleveni keks i mlevene orahe. Izmesati sve da se sjedini i ostaviti da se ohladi.
  2. Od ove smese napraviti 32 loptice. Svaku lopticu rastanjiti na dlanu i u svaku staviti po smokvu i oblikovati bombice.
    bombice od suvih smokvi recept
  3. Ostaviti kuglice na hladnom preko noci, da odstoje bar jedan dan pre sluzenja. Bombice servirati isecene na pola ili na cetiri dela.
    posne bombice sa smokvama recept
Recipe Notes
About recepti za kolace

Naša strast su recepti za kolače i recepti za torte. Mi se fokusiramo na pronalaženje, kuvanje, razvoj, usavršavanje i fotografisanje recepata na našem sajtu. Vratite se često i gledajte kako rastemo, mi se radujemo što možemo da podelimo ukusne recepte sa Vama. Voleli bismo da čujemo od Vas o tome šta želite da vidite ili samo da se upoznamo... Ostavite poruku ili pošaljite komentar. Dobrodošli!